1 lut 2011

Sałatka ziemniaczana.

Składniki;
60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków
10 dag marynowanych pieczarek
2 łyżki zalewy z pieczarek
100 ml gęstej kwaśnej śmietany
50 ml oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
kaloryczność: 56 kcal (100 g) 
Sposób wykonania; 
Obrane z łupin ziemniaki i osaczone z zalewy pieczarki pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z oliwą z oliwek i dwoma łyżkami zalewy (marynaty) z pieczarek. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Podawać z białym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz