31 sty 2011

Paprykarz z ziemniaków

Składniki;
  • 6 średnich ziemniaków
  • 2 cebule
  • Główka czosnku
  • 4 pomidory
  • 3 papryki mogą być w różnych barwach
  • Sól, pieprz, słodka papryka w proszku, papryka ostra
  • Pasta paprykowa
  • Oliwa z oliwek
  • ½ małej cukini

    Sposób wykonania;
    1. Warzywa
       umyj i obierz. Pokrój w grubą kostkę.
    2. Cebulę zrumień na łyżce oliwy. Dodaj następnie warzywa i duś przez chwilę. Zalej szklanką wody.
    3. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
    4. Warzywa dopraw do smaku
      . Dodaj 3 łyżki pasty paprykowej.
    5. Ziemniaki pokrój w grube kawałki. Dodaj do warzyw.
    6. Dokładnie, aczkolwiek delikatnie wymieszaj danie
      .
    7. Podawaj na ciepło.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz