5 ziemniaków
2 cebule
4 pory
2 łyżki smalcu
łyżka przyprawy do ziemniaków
kilka gałązek świeżego lubczyku
sól
pieprz
Sposób przygotowania;
■ Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grubą kostkę. Obrane cebule i pory pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać smalec obsmażyć ziemniaki oprószone przyprawą do ziemniaków.
■ Odstawić, doprawić solą oraz pieprzem. Połączyć z cebulą i porami. Odstawić na ok. 30 minut. Przed podaniem posypać obficie posiekanym świeżym lubczykiem.
■ Odstawić, doprawić solą oraz pieprzem. Połączyć z cebulą i porami. Odstawić na ok. 30 minut. Przed podaniem posypać obficie posiekanym świeżym lubczykiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz